Sebzeli Rulo Et

Son güncelleme: 19.03.2006 09:56
  • noimage

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk **
    Süre 45 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem
    4 İnce dilim dana biftek
    4 Dilim pastırma
    1 Çorba kaşığı sirke
    1-2 Dal taze soğan
    1 Paket brüksel lahanası
    5-6 Adet arpacık soğan
    8 Adet taze patates
    4 Diş sarımsak
    1-2 Kepçe sıcak su
    6 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Çay kaşığı kekik
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
    Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün.
    Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin.
    Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın.
    Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın.
    Sirke ilave edip, ateşten alın.
    Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın.
    Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın.
    Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin.
    Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
    Patatesleri soyup yıkayın.
    İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün.
    Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
    Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin.
    Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin.
    Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.
    NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun.
    Akan suyun altında yıkayıp süzün.



#13.04.2005 18:46 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#13.04.2005 21:28 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 02:28 0 0 0
  • Ellerine saglik
#23.04.2005 02:38 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 09:42 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:07 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:09 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:21 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:32 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:56 0 0 0