Salçalı Biftek ve Patates Püresi

Son güncelleme: 21.04.2009 20:14
  • salçalı biftek - patates püresi - et yemeği tarifi

    noimage

    Malzemeler

    1 kg. yağsız biftek
    2 adet sivri biber
    1 kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    tuz
    kekik
    karabiber
    pul biber

    Yapılışı

    Büyükçe bir tavada bir miktar tereyağ ile biftekler her iki taraflarının rengi dönene kadar pişirilir. Ayrı bir yayvan tencerede eritilmiş tereyağ ile domates pişirilir ve salça, birkaç parçaya doğranmış biberler,
    soğan ve sarımsak bütün olarak ilave edilir. Bu karışıma bir miktar su ilave edilir ve kaynayınca etler de içine konur. Su az olursa etlerin üzerine taşacak kadar su ilave edilir. Bu arada tuz ve diğer baharatlar eklenip kısık ateşte etler yumuşayıp suyu çekilip yağına inene kadar pişirilir.

    Patates Püresi

    Malzemeler

    5-6 orta boy patates
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tereyağ
    tuz, karabiber

    Yapılışı

    Kabukları soyulan patatesler 3-4 parçaya doğranıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Patateslerin suyu süzülüp iyice ezilir. Tereyağ, süt, tuz ve karabiber ilave edilir ve koyulaşana kadar karıştırılarak bir iki taşım kaynatılır.
    Servis için beklenirken pürenin üzerine hafifce dökülen süt kabuk tutmasını engeller.
    Servis için tabağa konan pürenin üzerine et suyu gezdirilirse lezzeti artar.
#21.04.2009 20:14 0 0 0