madımak yemeği

Son güncelleme: 03.05.2010 11:06
  • noimage

    Malzeme:

    1 kg. Madımak
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy domates
    200 gr. kıyma
    4-5 adet sivri biber
    1 çay bardağı pirinç
    (Yeteri kadar) Tuz

    Üzerine konacak sos için:
    2 diş sarmısak
    Yarım su bardağı süzme yoğurt

    Hazırlanışı:

    Madımakları ayıklayın, yıkayın. Bir tencerede tereyağını kızdırın. Yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, küp küp doğranmış domatesleri, kıymayı, sivri yeşil biberleri katın. Şoyle bir çevirip az daha kavurun. Ve, madımak'ları ilave edin. Suyunu koyun. Tuz ve pirinç miktarını ayarlayın.
    Havanda ayıkladiğınız 2 diş sarmısağı dövün. Hazırladığınız yoğurt kabına katıp iyice çırpın. Pişen madımak yemeğinin üzerine döküp tıpkı mantı gibi ikram edin.
#24.04.2009 15:41 0 0 0
  • rahmetli babaannem güzel yapardi,sarimsakli yogurt ile de bir baska oluyor
#24.04.2009 19:36 0 0 0
  • evet yoğurtla daha güzel ama ben sevmiyorum bu yemeği
#24.04.2009 19:40 0 0 0
  • ya bi ben sevemedim şu yemeği görüntüsü itibariyle ıspanaga benziyo :S hiç tadına bakmadım (:
#24.04.2009 19:41 0 0 0
  • yok cadı bende sevmiyorum yalnız değilsin
#24.04.2009 19:55 0 0 0
  • oo iyi sevmeyen sivaslı ben varımdır sanıyodum :D
#24.04.2009 19:55 0 0 0
  • tadı güzel değilki du kıs burda anlatamıyorum yemeği sunupta yaptığıma bak
#24.04.2009 20:10 0 0 0
  • kusura bakmayin madimak yozgatin yemegidir sahip cikmayin
#24.04.2009 20:39 0 0 0
  • ne yozgatı madımağın memleketi Sivas :D heç heveslenmeyin
#24.04.2009 20:45 0 0 0
  • bana sivas demeyin:D
#24.04.2009 20:49 0 0 0
  • dedik bile :D hem neden demicekmişiz (:
#24.04.2009 20:51 0 0 0
  • niye sivasın neyi var
#24.04.2009 20:51 0 0 0
  • iste:D
#25.04.2009 22:20 0 0 0
  • niye olduğunu sölemezsen sana sürekli sivastan bahsederim ablacım gelsene sivasa gezdiriyim seni
#25.04.2009 22:27 0 0 0
  • :D dumanalti harikasın bıktırana kadar devam et :D
#25.04.2009 22:29 0 0 0
  • hadi sende bastır:D
#25.04.2009 22:42 0 0 0
  • Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
#03.05.2010 11:06 0 0 0