1 kg. Madımak
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
200 gr. kıyma
4-5 adet sivri biber
1 çay bardağı pirinç
(Yeteri kadar) Tuz
Üzerine konacak sos için:
2 diş sarmısak
Yarım su bardağı süzme yoğurt
Hazırlanışı:
Madımakları ayıklayın, yıkayın. Bir tencerede tereyağını kızdırın. Yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, küp küp doğranmış domatesleri, kıymayı, sivri yeşil biberleri katın. Şoyle bir çevirip az daha kavurun. Ve, madımak'ları ilave edin. Suyunu koyun. Tuz ve pirinç miktarını ayarlayın.
Havanda ayıkladiğınız 2 diş sarmısağı dövün. Hazırladığınız yoğurt kabına katıp iyice çırpın. Pişen madımak yemeğinin üzerine döküp tıpkı mantı gibi ikram edin.