Yoğurtlu Sade Pandispanya Keki

Son güncelleme: 24.04.2009 22:11
  • yoğurtlu pandispanya tarifi - sade pandispanya keki - pandispanya keki nasil yapilir

    noimage

    Malzemeler

    · 3 Adet Yumurta
    · 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
    · 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
    · 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
    · 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
    · 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
    · 1 Paket Kabartma Tozu
    · 1 Paket Vanilya


    Yapılışı

    Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
    · Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
    Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
    Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)
#24.04.2009 22:11 0 0 0