Analı Kızlı - köfte

Son güncelleme: 01.05.2009 01:58
  • bulgurlu köfte - içli köfte

    noimage
    Malzemeler:

    3 su bardağı ince bulgur
    1 çay kasığı biber salçası
    un göz kararı eklenecek ayarlarsınız.
    tuz

    içine:

    300 gr kıyma
    100 gr yag
    3 çorba kasığı taze reyhan veya kurusu
    1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber ve tuz
    2 iri soğan

    Yapılışı:

    1-kıymayı pisirin, ince doğranmış soğanı ekleyin yagı ekleyip kavurun. diğer malzemeleri ekleyin karıstırın altını kapatın iyice soğusun.

    2-Bulguru tencereye alın uzerine az gececek kadar sıcak su ilave edin ve demleyin.

    3-içine; tuz, salça ve bır su bardağı un ilave edin yoğurun arada çok az su ilave edin ve elinizi suya batırarak yoğurmaya devam edin. Macun kıvamına gelsın.

    4-cevizden biraz büyük parcalar koparın yuvarlayın. parmağınızı suya batırarak içini oyun ve kıyamalı içden 1 tatlı kaşığı koyun yuvarlayın yuvarlak şekil verin.

    5- Hamurunun yarısınıda nohut büyüklüğünde yuvarlayın.

    5-tencerede yağ ekleyin erisin ince doğranmış soğan ekleyin biraz pişirin. Salca ekleyin, 5 su bardagı su ekleyin kaynayın.

    7-tuz ekleyın içine önceden haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyin.orta ateşte pisirin

    Not: kemikli eti önceden haşlayıp suyuna köfteleri pişirebilirsiniz
#01.05.2009 01:58 0 0 0