3 su bardağı ince bulgur
1 çay kasığı biber salçası
un göz kararı eklenecek ayarlarsınız.
tuz
içine:
300 gr kıyma
100 gr yag
3 çorba kasığı taze reyhan veya kurusu
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber ve tuz
2 iri soğan
Yapılışı:
1-kıymayı pisirin, ince doğranmış soğanı ekleyin yagı ekleyip kavurun. diğer malzemeleri ekleyin karıstırın altını kapatın iyice soğusun.
2-Bulguru tencereye alın uzerine az gececek kadar sıcak su ilave edin ve demleyin.
3-içine; tuz, salça ve bır su bardağı un ilave edin yoğurun arada çok az su ilave edin ve elinizi suya batırarak yoğurmaya devam edin. Macun kıvamına gelsın.
4-cevizden biraz büyük parcalar koparın yuvarlayın. parmağınızı suya batırarak içini oyun ve kıyamalı içden 1 tatlı kaşığı koyun yuvarlayın yuvarlak şekil verin.