Yalancı Hamsi Kuşu

Son güncelleme: 18.09.2009 13:32
  • noimage

    Malzemeler :
    1 kg. hamsi
    1 su bardağı mısır unu
    2-3 adet yumurta
    tuz

    İçine;
    1 tutam maydanoz
    1 tutam dereotu
    2-3 adet taze soğan
    kuru nane, kırmızı pul biber
    birkaç damla limon suyu

    Kızartmak için;
    sıvı yağ

    Yapılışı :
    Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp, iyice yıkanır ve tuzlanır. Yeşillikler yıkanıp, incecik kıyılır. Kuru nane, kırmızı pul biber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. İki adet hamsi sırtları zemine gelecek şekilde yan yana (hafifçe birbirinin üstüne gelecek) dizilir. Üstlerine yeşilliklerden bir tatlı kaşığı yerleştirilir. Üçüncü hamsi ile üstü kapatılıp, elde sıkılır. Önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak, kızgın yağda kızartılır.

    Afiyet olsun.
#01.05.2009 12:07 0 0 0
  • teşekkürler neden kuş diorlar acaba :)
#15.09.2009 08:29 0 0 0
  • Görüntüsünden dolayı sanırım canım :)
#15.09.2009 08:40 0 0 0
  • kuşa benzior ama kafası kesilmiş demi :D
#15.09.2009 09:06 0 0 0
  • pişirdigin kuşun kafasının öyylece durması pek güzel bi görüntü olmaz herhal..
#18.09.2009 13:32 0 0 0