Gizbur peynirli çöreği

Son güncelleme: 01.05.2009 18:09
  • Gizbur peynirli çöreği tarifi - Gizbur peynirli çöreğin yapılışı - Gizbur peynirli çöreğin resmi

    noimage
    Malzemeleri

    4-5 su bardağı un
    3 tatlı kaşığı kurumaya
    1 bardak el yakmayacak kadar ısıtılmış süt
    125gr. margarin
    (oda sıcaklığında)
    1 yumarta
    ayrıca 1 tane daha yumurtanın akı
    (sarısı üsüne sürülcek)
    1 çay bardağına yakın sıvıyağ
    1/3 su bardağı toz şeker
    2 çay kaşığı tuz
    beyaz peynir
    maydanoz(tercihe bağlı)

    Hazırlanışı

    Bütün malzemeleri karışıtıp yoğurun.Daha sonra 45 dk hamurun üstüne ıslak bez koyun we dinlendirin.Hamur dinlendikten sonra, ceviz büyüklüğünde hamur koparıp, küçük kare şeklinde açın.ortasına peyirli maydanozlu hazırladığınız malzemeyi koyun ve bohça şelinde yapıp tepsiye altta kalan düz tarafı üste gelecek şekilde koyun ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. arzuya göre çörek otu ya da susam serpebilirsiniz. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İnanın çok lezzetli ve yumuşak bi çörek oluyor.
#01.05.2009 18:09 0 0 0