Bilim adamları, zayıflamak için kullanılan diyet haplarını tartışıyor. Kilo veremeyenlere insanlara mucize vaat eden diyet ilaçlarının insanların hayatıyla oynadığı bile öne sürülüyor.
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre son zamanlarda çıkan yeni bir ilaç, zayıflamakta güçlük çeken insanlara umut ışığı oldu. Hatta bu ilacın İngiliz tıp dergisi Lancet'te yayımlanan ilk test sonuçları heyecan yarattı. Gönüllü obezlerle yapılan deneye katılanlardan bu ilacı düzenli kullananlar bir yılda ortalama 4,5 kilo verdi.
Peki zayıflama hapları gerçekten mucizeler mi yaratıyor? Uzmanlara göre internetten rahatça alınabilen bu tür ilaçlar, ölümlere ya da kalıcı rahatsızlıklara neden olabiliyor. Buna rağmen birçok insan açlık hissiyle başa çıkabilmek için bu kolay yolu tercih ediyor. Ne var ki son çıkan haplardan bir tane alarak koltuğa oturup cips yemeye devam etmek gerçek bir çözüm değil. Hatta sağlığımızla oynadığımız riskli bir oyundan ibaret.
Kendimizi kandırmayalım
Sunday Times'ın köşe yazarı India Knight, zayıflama ilaçlarının hayatımıza girişini uğursuz bir adım olarak değerlendiriyor. Knight'a göre insanın ilaçla kendini tok hissetmesi giderek başka hastalıklara yol açabilir.
İngiltere'de Ulusal Yeme Bozukluğu Merkezi'nden Deanne Jade'in konu hakkındaki görüşleri oldukça dikkate değer: 'Haplar insanların fazla yeme sebeplerini ortadan kaldırmıyor. Diyet ürünlere yönelmek yerine, insanlara yaşam tarzlarını köklü biçimde değiştirmeleri için yardım etmeliyiz. Fazla kiloları tamamen verdirecek bir ilaç yoktur.'
ABD'de yasaklandı
ABD'de 1997 yılında Fenfluramine adlı bir diyet ilacı, kalp kapakçığına zarar verdiği tespit edilince yasaklandı. Ephedra adlı bir başka diyet hapı da, ölümlere neden olunca, geçtiğimiz yıl üretimden kaldırıldı. Bu tür ilaçlar vücudun belli zamanlarda verdiği açlık dürtüsü gibi belirtileri hedef aldığı için hasarı da büyük oluyor.
Uzmanlar bu nedenle tüketme alışkanlığımızı ciddi bir şekilde gözden geçirmemiz gerektiği uyarısında bulunuyor.
Yaz aylari geliyor ve her dergide her tv kanalinda sürekli ve günden güne artan kilo vermek icin bir sürü yöntemle karsi karisiya geliyoruz.Malesef ,gözlemledigim kadariyla bunlarin hic biri saglikli ve uzun vadeli bir yöntem olmuyor.Kilo verip daha sonra verilen kilolarin iki mislisini aliyorlar.Kilolular dertlerine deva ararken,ne yazikki bu insanlar firsat bulup paralarini ceblerinden cekmesini cok iyi biliyorlar.Cok kisa bir süre icinde saglikli kilo verilmez.Zaten o kilolarida cok kisa bir süre icinde alinmamistir.Sporla birlikte Yemek saatlerine ve alinan gidalara dikkat etmek gerek.Azim ve sabir gerek.Tembel tembel oturup herseyi tikistirmakla zayiflanmaz.Bazi insanlarin genetik bozuklugundan dolayi kilo veremezler.Onlara sözüm yok ama digerleri birazcik
Zayıflamanın tek yolu düzenli bir şekilde bilinçli spor yapmak ve aldığın gıdalara dikkat etmek bunları yaptığımız zaman hem sağlıklı oluruz hem de fazla kilolardan kurtulmuş oluruz. Ben haplara filan inanmam kesin bir yerleri düzeltirken bir yerlerimizdede sakıncalar çıkartabilir..
Paylaşım için teşekkürler.....
ben söyle bir espiri getireyim
mein-boarda taklil zayifliktan yakiniyosan kilo al
eger asiri kiloluysan yine takil görecen bak iki ayda istedigin formu alacan
ilac gibi radyo
Arkadaşlar zayıflamanın yolu sadece yemek yememekle olmuyor. Bazılarını su içse bile şişmanlatıyor. Bazılarını durmadan yemek yese bile şişmanlatmıyor.
Bu insanların genetik yapısı.