200 gr tereyağı
yarım su bardağı pudraşekeri
1 yumurta sarısı
yarım paket vanilya
aldığı kadar un
Karamel için:
yarım su bardağı esmer şeker
yarım su bardağı normal şeker
200 gr tereyağı
2 çorba kaşığı dolusu mısır şurubu
200 ml krema
Çikolata sosu:
200 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1- Kurabiye için: oda ısısındaki yağ ve şeker mikserle 2 dakika karıştırılır. yumurta sarısı eklenir karıştırılır. Vanilya eve azar azar un ilave edilir yoğurulur. dolapta 10 dakika dinlendirilir.
2- 40 cm boyunda dikdörtgen tart kalıbı veya buna benzer bir kalıbın içine yağlı kağıt serilir.
3- hamur unlu zeminde merdane ile açılır tart kalıbının içine döşenir kenarlara taşmadan. çatalla birkaç yeri delinir
4- önceden ısınmış 185 derecede haff pembe renkte pişirilir. soğumaya bırakılır.
Karamel için:
1-Geniş bir çelik tencerenin içine tereyağı, şeker ve mısır şurubu eklenir orta ateşte tahta kaşıkla karıştırılarak 8- 10 dakika karamel kıvamına getirilir. altı kapatılır hemen krema eklenir hızlıca karıştırılır. 15 dakika soğumaya bırakılır arada karıştırılır.
2- kurabiyenin üzerine dökülür düzeltilir. buzdolabında karamel sertleşene kadar bekletilir.
Çikolata sosu için:
1- yağ ve parçalanmış bitterleri benmari usulu eritilir. Donmuş karamelin üzerine dökülür düzeltilir. dolapta çikolata serleşene kadar bekletilir
2- hazır olan kurabıyelerı ıstedıgınız boylarda bıcakla dılımleyın servıs yapın