Sebze Tava

Son güncelleme: 10.05.2009 12:53
  • Malzemeler (2 kisilik)
    1 Adet Patates
    1 Adet Havuç
    1 Adet Soğan
    1 Adet Kabak
    1 Demet Maydanoz
    Mercanköşk
    Tarhur
    Fesleğen
    1-2 Çorba Kaşığı Mısı Unu
    1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelim. Maydanoz, mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri buharda veya çok az suda haşlayalım. iyice piştikten sonra sebzeleri tahta kaşıkla ezerek püre haline getirelim.

    Yağsız bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyalım. İyice kızdıralım. Hazırladığımız sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalım. Şekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar mısır unu veya galeta unu ilave edelim.

    Sebzeleri tavada devamlı karıştıralım. Karışımın bir süre sonra katılaştığını ve sebzelerin birbirine yapıştığını göreceksiniz.

    Sebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalım. Dilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip ana yemek olarak servis yapalım.
#10.05.2009 12:53 0 0 0