Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi

Son güncelleme: 11.05.2009 20:38
  • (6 Kişilik)


    Malzemeler
    1 kg kuşkonmaz
    600 gram beyaz piliç eti
    1 adet büyük domates
    1 adet soğan
    6 adet sivri biber
    1 tatlı kaşığı salça
    6 adet enginar
    4 çorba kaşığı tereyağı


    Yemeğin Tarifi
    Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

    Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

    Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.

    Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.
#11.05.2009 20:38 0 0 0