Muçari

Son güncelleme: 19.05.2009 22:43
  • (4 Kişilik)


    Malzemeler
    1/2 Kg Soğan
    1/2 Kg Yoğurt
    2 Adet Yumurta
    1/3 Paket Margarin
    100 gr Sucuk
    1 Su Bardağı Un
    Alabildiği Kadar Mısır Unu
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Tuz
    Karabiber
    Kuru Nane


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyalım.Küçük küçük doğrayalım.Tavaya margarini alıp eritelim.İçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları tavaya aktaralım.Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alalım.Tuz,karabiber ve kuru naneyi de ekleyelim.Yumurtaların birinin sarısını ayıralım.

    Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralım.İçine 1 su bardağı unu,kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelim.Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştıralım.

    Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelim.Hamuru tepsiye boşaltıp,üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelim.Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

    Not: Dilerseniz kırmızıbiber de kullanabilirsiniz.
#16.05.2009 16:13 0 0 0
  • eline saglik belalim
#16.05.2009 22:49 0 0 0
  • ilginç sanırım karadenize has bir hamurişi bu:D
#19.05.2009 22:43 0 0 0
  • Muçari Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 19.05.2009 22:43