Malzemelerimiz
1 kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su
YAPILIŞI:
Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsniz. Onun gorunusu de boyle oluyor
alıntı