Malzemeler
1,5 çay bardağı badem tozu
125 gram margarin (eritilmiş)
4 adet yumurta (beyazını ayırın)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çikolata (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı süt
İçi için:
2 poşet krem şanti
Yeteri kadar süt
Yeteri kadar kıyılmış çikola
Yeteri kadar antep fıstığı
Yemeğin Tarifi
Bir kapta eritilmiş margarin, şeker ve yumurta sarısı ile çırpın. İçerisine badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip karıştırarak hamur yapın.
Yumurta beyazını kar haline getirinceye kadar mikserde çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazını yapmış olduğunuz hamura kaşıkla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.
170 derece fırında pişirip soğutun. Kenarlarından 1,5-2 santim kadar bırakıp alt kısımlarını da kaşıkla çıkartın. Fırında parçaları 10 dakika kurutun. Krem şantiyi sütle çırparak pastanın orta kısmına kat kat koyun.
Bir şanti, bir kurutulmuş kek parçaları ve aralarına çikolata, fıstık içi koyun . Üzerine kakao serperek servise sunun.