ZERESHK PILAVı

Son güncelleme: 27.05.2009 20:32
  • ZERESHK PILAVı

    MALZEMELER

    1 adet tavuk budu

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Yarım çay kaşığı safran
    1 çay kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    Yarım su bardağı zereshk
    1 su bardağı Amerikan pirinci
    1 su bardağı sıcak su
    2 çorba kaşığı yağ


    HAZIRLANIŞI

    Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.

    ________ AFİYET OLSUN _______
#27.05.2009 20:32 0 0 0