Şebit Pilav

Son güncelleme: 31.05.2009 19:03
  • karaman yemekleri - yöresel yemekler

    noimage

    MALZEMELER
    Et (Koyun, Hindi, Tavuk) 1 kg.
    tereyağı 3 çorba kaşığı
    Domates salçası 3 çorba kaşığı
    kırmızıbiber 1 çay kaşığı
    karabiber 1 çay kaşığı
    tuz 2 çay kaşığı
    yeşilbiber 5 adet
    domates 3 adet
    nohut 1 Su bardağı
    bulgur 3 Su bardağı
    Et suyu 4 Su bardağı

    YAPILIŞI:
    Pilav üzerine dökülecek etin (kebap) hazırlanışı: Bir tencereye iki çorba kaşığı salça tereyağı, önceden hazırlanmış haşlanmış et, kırmızı biber ve et suyu konularak 5 dakika kaynatılır. Pilav: Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı salça, 3 adet domates, 3 adet yeşil biber hazırlanıp 6 su bardağı et suyu konularak 15-20 dakika süre ile kısık ateşte pişirilir. Pişirilip ve 10 dakika dinlendirildikten sonra pilav tabaklara konularak önceden hazırlanan kebap (et) ve baharat üzerine dökülerek şebit ekmek (yufka) ile servis yapılır. Genellikle yufkaya sarılarak, yanında ayran ile yenilir.
#31.05.2009 16:03 0 0 0
  • Perde pilavının değişik, kalıba konmamış hali gibi sanki sağol Şayeste...
#31.05.2009 19:03 0 0 0