Cok hafif , hazirlanisi cok basit ve yaz aylari icin ideal pastalardan biri.
8 tane Waffel
250 g Quark
Kremşanti
Grütze
Hazirlanisi:
Waffelleri sectigimiz bir kaba yerlestirilir. Krem santi gerektigi gibi hazirlanir ve quark eklenerek tekrar karistirilir. Waffelleri iki kat veya arzuya göre tek kat üzerine dökülür. En üstüne Rotegrütze, Pfirsich-Apfel Grütze veya kendi yaptigimiz kiraz karisimindan üzerine dökülür. Bir gün dolapta bekletilirse aromalar bir birine karisir ve tam kivaminda olur.
Quark - Tercümesi Lor peynir.
Waffel - Gofret olarak tercüme edilmis. Fakat bildigimiz gofret degil. Almanlarin bir cesit yumusak pasta türü.
Grütze'nin kirmizisi da var. Karisik kirmizi meyveler den bir nevi recel gibi yapilmis.
Pastanin üzeri icin kendimiz de bir karisim yapabiliriz. Kavanozda kiraz suyuna, seker ve nisasta unu katarak kayulasana kadar karistirdiktan sonra kirazlari ilave derek, soguduktan sonra pastanin üzerine dökebiliriz.
Biz Türkiyedekilerin bulup yapamayacağı bişey gibi..
Ama şu waffele benzeyen malzeme var, loru zaten biliyoruz, grützeyi de hallettikmi yapabileriz herhal
Bu gün benim nette ne var anlamıyorum resimler çoook yavaş açılıyor
Pastanin üzeri icin kendimiz de bir karisim yapabiliriz. Kavanozda kiraz suyuna, seker ve nisasta unu katarak kayulasana kadar karistirdiktan sonra kirazlari ilave derek, soguduktan sonra pastanin üzerine dökebiliriz.
Madem sorun en üst kismi, bunada bir care var. Mesajin en alt kisminda yazmisim Yalniz göz karari yaptigim icin kivamini herkes kendi ayarlamali.
Ayrica baska pastalar icinde kullanilabilir.
Google bana lor peynir dedi pek inanasim gelmedi ama dogrudur herhalde dedim, lor peynirde yogurttan yapiliyor
Saka bir yana, haklisiniz. Quark sanirim dediginiz gibi süzme yogurttan yapiliyor.
İskenderun çok sıcak iklime sahip olduğu için, kremşanti, kedi dili veya pötübör bisküvili, marmelat ceviz karışımı pastaları herzaman dondurucuda bulundururuz.
Ama adı türkçe olarak, zaten karışım arzuya ve yaratıcılığa göre değişir. Aktarımın için sağol canım...