İçli Köfte

Son güncelleme: 19.03.2006 10:17
  • noimage
    MALZEMELER
    20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
    Yarım çay kaşığı tuz,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    Yarım çay kaşığı tozbiber,
    Yarım çay bardağı pulbiber,
    150 gr. az yağlı kıyma,
    100 gr. soğan,
    Hamurun İçindekiler:
    50 gr. simit(köftelik bulgur),
    25 gr. çiğ köftelik et,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    20 gr. haşlanmış patates,
    Yarım çiğ yumurta,
    1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,
    HAZIRLANIŞI:

    ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

    HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

    KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.
#20.05.2005 20:52 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#20.05.2005 21:32 0 0 0
  • emeğine sağlık teşk
#21.05.2005 16:25 0 0 0
  • Tarifi yemek arşivime ekledim.
    Paylaşım için teşekkürler.
#05.06.2005 15:18 0 0 0
  • tesekkurler dostum
#08.06.2005 02:18 0 0 0
  • Harika bir lezzettir.Teşekkürler.
#06.09.2005 01:59 0 0 0
  • Canım Cekti VALLAHİ olsada yesek tesekürler tarif için sagolsın
#06.09.2005 07:21 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#11.09.2005 19:41 0 0 0
  • ellerine saglık
#16.09.2005 15:20 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin kardeşim
#23.09.2005 22:52 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:44 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:59 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:28 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:55 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:17 0 0 0