Kaçamak

Son güncelleme: 07.08.2009 23:12
  • (4 Kişilik)


    Malzemeler
    Yarım kg mısır unu
    8 bardak su
    Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
    2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
    1 çorba kaşığı salça
    100 gr tereyağı
    100 gr beyaz peynir
    Yeterince pul biber
    1 çay bardağı pekmez (ikinci versiyonda)


    Yemeğin Tarifi
    Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün. Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın.

    Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın. Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı, pekmezli yemek de mümkün. Bunun için yalnızca, tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli...
#07.08.2009 23:12 0 0 0