Kayısılı Kuki

Son güncelleme: 07.08.2009 23:13


  • Malzemeler
    1 su bardağı dövülmüş findık
    1 su bardaği kuru kayısı
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 adet yumurta beyazı
    1 yemek kaşığı Hindistan cevizi


    Yemeğin Tarifi
    Kuru kayısıları ince ince kıyın. Yumurta beyazı ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İçine dövülmüş fındık, Hindistan cevizi ve kayısıları ilave ederek karıştırın.

    Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yapmış olduğunuz bu karışımdan bir tatlı kaşığı alarak kağıdın üzerine aralıklarla dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.

    Not : Kurabiye gärünümündeki kukinin en önemli özelligi un konmadan yapılmasidır.
#07.08.2009 23:13 0 0 0