Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Son güncelleme: 18.08.2009 17:09
  • noimage

    Malzemeler;
    1kg ıspanak
    1 kg yufka
    1 adet soğan
    2 adet yumurta
    1 kase yoğurt
    tuz, biber

    HazırLanışı ;
    yıkanmış ıspanakları doğrayın. 1 adet kuru soğanı küp küp keserek az yağda öldürün, tuz, biber ve doğranmış ıspanakları da ekleyip kavurun.

    6 adet yufkayı açıp üst üste serin ve 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz her yaprak yufkanın geniş ucuna kavrulmuş ıspanaktan bir miktar serin ve ince tarafına doğru rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir tarafından kıvırarak çevire çevire gül şekline getirin. Sonuçta her yufkadan 4 tane gül böreği elde etmiş olucaksınız. Börekleri tabanı yağlanmış tepsiye dizdikten sonra son olarak üzerlerine yoğurt ve yumurtayı karıştırıp sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

#18.08.2009 17:09 0 0 0