BOZBAŞ

Son güncelleme: 26.08.2009 22:42
  • MALZEME 6KİŞİLİK)

    500GR nohut

    750GR kemilli et (isteğe bağlı kuşbaşıda olabilir)

    Bir orta boy soğan

    karabiber

    tuz

    sarıkök(zefran)

    pulbiber

    50GR yağ

    YAPILIŞI: Nohutlar akşamdan soğuk suyla ıslatılır.Sabah suyu süzülür,tencereye soğanları küçük küçük doğrayıp yağda hafif kavrulur,sonra etler konulur sarıkök konulur hafif kavrulduktan sonra karabiber, pul biber,konulur nohutlar konulur üstünü su kaplayacak şekilde su konulur kısık ateşte pişirilir.isteğe göre düdüklüde pişerse daha çabuk olur.asıl bu yemek tandırda pişer.Ama biz günümüz ev şartlarına göre yapmaya çalışıyoruz.
#26.08.2009 22:42 0 0 0