Malzemeler:
- 2 adet ekmek hamuru,
- 1/2 kg. kıyma,
- 4 adet soğan,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 4-5 yemek kaşığı kıyılmış ceviz,
- 5 yemek kaşığı margarin,
- 2 adet yumurta sarısı,
- 4 adet yeşil biber,
- Tuz, kırmızı pul biber.
Yapılışı:
Soğanı ince kıyın. Kıymayı kavurup, soğan ve yağı ilave edin. Kavrulunca salça ve kıyılmış yeşil biberleri katın. Ocaktan alıp cevizi ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biber ekin. Hamurları yumurta büyüklüğünde koparıp, pide şeklinde açın. Ortasına harç koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C ısıtılmış fırında kızartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp servis yapın.