ISPANAKLI AKITMA

Son güncelleme: 28.02.2006 20:30
  • ISPANAKLI AKITMA

    noimage

    Malzemeler:


    - 2 su bardağı un,
    - 2 su bardağı süt,
    - 2 adet yumurta,
    - 1 çay kaşığı tuz,
    - 1 çay bardağı sıvıyağ,
    - 500 gr. ıspanak yaprağı,
    - 2 adet soğan,
    - Tuz, karabiber,
    - 300 gr. yoğurt,
    - 2 diş sarmısak.


    Yapılışı:
    Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. Bir
    kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden
    kaynar su geçirilir. Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır.

    Afiyet olsun.
#21.09.2005 21:37 0 0 0
  • ellerine sağlık
#22.09.2005 22:07 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:16 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:00 0 0 0
  • eLLerine saqLık
#30.09.2005 14:51 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:21 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:33 0 0 0
  • Tarif icin
    Ellerine saglik!
#12.10.2005 13:46 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:30 0 0 0
  • Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#27.12.2005 23:06 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:08 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 20:30 0 0 0