- 2 su bardağı un,
- 2 su bardağı süt,
- 2 adet yumurta,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 500 gr. ıspanak yaprağı,
- 2 adet soğan,
- Tuz, karabiber,
- 300 gr. yoğurt,
- 2 diş sarmısak.
Yapılışı:
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. Bir
kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden
kaynar su geçirilir. Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır.