Güzelliğiniz için yararlı yiyecekler
Sofranızdaki yiyeceklerden güzelleşmek için de yararlanabilirsiniz. Pürüzsüz bir cilt, parlayan saçlar, kırılmayan tırnaklar için neler yapmalı
Keskin gözler
A vitamini ve E vitamininin, özellikle de hücrelerin yaşlanma sürecinden sorumlu serbest radikallere karşı olan etkileri göz önüne alındığında, beslenmede eksik olmaları düşünülemez. A ve E vitaminleri, cildin uzun süre taze ve genç kalmasını sağlamanın yanı sıra, görme ve göz sağlığı için de değerlidirler. Bugüne kadar özellikle E vitamininin görme fonksiyonu üzerine etkisi bilinmezken, son araştırmalar katarakt hastalığı üzerinde iyileştirici özelliğinin olduğunu göstermektedir.
Yumurta, süt, tahıl ürünleri, balık, yağlar ve sebzeler... Cildin, saçların, tırnakların sağlığı ve estetik görünümü için ideal olan beslenme; kalsiyum, magnezyum, demir, B vitaminleri, esansiyel yağ asitleri ve aminoasitler içermelidir.
A ve E vitaminleri de cildi korumak için gereklidir. Kırılgan tırnaklar, yıpranmış ve soluk saçlar, genellikle kalori ve protein açısından yetersiz, sıkı bir diyet yapılmasından ya da eksik beslenmeden kaynaklanır.
Dişler için
Temiz ve parlayan dişler, güzel bir gülümseme için yemek esnasında şekersiz beslenmek dışında, bol miktarda florlu (çay, sardalya, ayçiçek yağı, tahıl ürünleri, yumurta, süt), kalsiyumlu, fosforlu ve selenyumlu besinler tüketmenizde yarar var.
Bacaklara ne yapmalı?
Lİmon, C vitamini kaynakları ve diğer etkili antioksidanlar... Mercimek, çok hafif ve biyolojik değeri yüksek protein yüklü bir besin olmasının yanı sıra, gerçek bir demir, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır.
C vitamini kaynakları
Güzelliğinizin ihtiyacı olan C vitaminini beslenmenizde turunçgillere yer vererek elde edebilirsiniz. Ayrıca günde 1-2 porsiyon biber (kırmızı biber C vitamini açısından çok daha zengindir), taze ıspanak, lahana, brokoli, marul, hindiba, roka, patates, kivi, çilek ve papaya gibi tropikal meyveler de, gerçek birer C vitamini kaynağıdır. Çinko, özellikle ayçiçeği ve kabak çekirdeklerinde bulunur. İstiridye, kuzu eti, peynir, sardalya, istakoz, ciğer, kepek, buğday ve soğan da son derece önemli birer çinko kaynağıdır.