ETLI BÜRYAN

Son güncelleme: 19.03.2006 08:17



  • MALZEMELER

    2 su bardağı pirinç
    400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
    3 adet soğan
    3 adet domates
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    tuz
    karabiber
    3,5 su bardağı su


    HAZIRLANIŞI

    İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
    domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.
#17.10.2005 18:02 0 0 0
  • çok sağol kardes
#30.10.2005 19:16 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#25.11.2005 13:27 0 0 0
  • ellerine sağlık
#29.11.2005 19:41 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler :cubuk:
#25.12.2005 17:10 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:12 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:17 0 0 0