ŞEHRIYELI KUZU INCIK

Son güncelleme: 19.03.2006 08:07
  • MALZEMELER

    1 kg kuzu incik
    5 çorba kaşığı margarin
    Yarım kg arpa şehriye
    2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
    2 baş soğan
    tuz, karabiber
    HAZIRLANIŞI

    Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın.
    Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin.
#17.10.2005 18:51 0 0 0
  • sağol kardes
#29.10.2005 21:42 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:37 0 0 0
  • Tesekkürler arkadasim
#14.12.2005 14:36 0 0 0
  • Sağolasın
#18.12.2005 11:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:51 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:22 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:07 0 0 0