Fırında Palamut Buğulama

Son güncelleme: 27.10.2009 09:50
  • noimage

    Malzemeler:
    * 1 kg temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut
    * 2 soğan
    * 9 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 500 gr kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
    * 1.5 bardak su
    * 2 diş doğranmış sarımsak
    * Yarım çay kaşığı kırmızı biber
    * 1 defne yaprağı
    * 2 çay kaşığı tuz
    * Yarım limonun suyu
    * Maydanoz
    * Yarım halka halka kesilmiş limon

    noimagenoimagenoimage




    * Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp, kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
    * İncecik doğranmış iki soğanı, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
    * 500 gr soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
    * 1.5 bardak su, 6 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip 20 dakika pişirin ve balıkların üzerine dökün.
    * Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
    * Soğuk olarak servis yapılabilir.
    noimage
#27.10.2009 09:50 0 0 0