HAŞHAŞLı POĞAÇA

Son güncelleme: 27.02.2006 18:17
  • MALZEMELER

    yarım su bardağı tozşeker
    1 su bardağı un
    4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
    2 çaykaşığı haşhaş tohumu
    1 yumurta sarısı
    süt
    maya
    tuz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
    Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.
#17.10.2005 23:44 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#06.12.2005 16:23 0 0 0
  • eline emegine sağlık
#08.12.2005 16:46 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 15:24 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 08:52 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 18:17 0 0 0