HAVUÇLı POĞAÇA

Son güncelleme: 01.03.2006 12:02
  • MALZEMELER

    Yarım kg un
    2 çorbakaşığı zeytinyağı
    1 yumurtanın sarısı
    30 gr bira mayası
    200 gr havuç
    süt
    tuz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın.
    Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun. Ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yeniden minik toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın. Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün. Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin.
#17.10.2005 23:45 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:34 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 09:45 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:20 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 12:02 0 0 0