HAVYARLı GÖZLEME

Son güncelleme: 27.02.2006 00:18
  • MALZEMELER

    1/2 kg. un
    1 yumurta
    100 gr havyar
    Yeteri kadar su
    Tuz
    Sıvı yag
    HAZIRLANIŞI

    Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
    Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır.
    Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür. Kenarları kare şekli verilerek kapatılır. 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır. Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır.
    Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir. Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır.
#17.10.2005 23:46 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 19:56 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 13:17 0 0 0
  • Bulsakta yesek.
#23.02.2006 08:59 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 00:18 0 0 0