ISPANAKLı BÖREK - I

Son güncelleme: 28.02.2006 17:40
  • MALZEMELER

    3 adet yufka
    1/2 litre süt
    75 gr margarin
    300 gr ıspanak
    1 küçük soğan
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı dolma fıstığı
    1 adet yumurta
    1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir


    HAZIRLANIŞI

    Yumurtayı çırparak süte karıştırın, margarini eritin.
    Beyaz peyniri çatalla ezin. Çentilmiş soğanı ve dolma fıstığını hafifçe yağda pembeleştirin.Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın, kaynar suya batırıp, bir dakika haşlayarak çıkarın, iyice süzün. Dibi yağlanmış yapışmaz bir tepsiye veya tavaya yufkanın birini yayın, üste yağ ve yumurtalı sütten kaşıkla bolca dökün, yufkaların orta yerine gelecek şekilde ıspanağı, soğanı, fıstık ve üzümü, ezilmiş peyniri düzgünce serpiştirin. Yine yumurtalı süt ve yağ gezdirerek yufka katlarını tamamlayın. Fırında veya ocakta alt üst ederek 30 dakika pişirin.
#17.10.2005 23:58 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:29 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 09:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 17:40 0 0 0