KABAKLı PIDE

Son güncelleme: 01.03.2006 12:21
  • MALZEMELER

    yarım kilo ekmek hamuru
    1 adet soğan
    2 adet kabak
    50 gr gravyer peyniri
    1 demet maydanoz
    zeytinyağ
    1 adet etsuyu tableti
    sarımsak
    tuz, karabiber

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğanları soyun ve ince dilimleyin. Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın. Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla
    çevirin. Sonra kabakları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın.Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin.
    Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin. Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın . Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
    Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
#18.10.2005 00:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:26 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 09:51 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:09 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#01.03.2006 12:21 0 0 0