Malzemeler;
*250 gr eritilmiş tereyağı
*2 su bardağı şeker,
*1 su bardağı süt,( oda sıcaklığında )
*100 gr yani bir paket kakao ( isterseniz azaltabilirsiniz.Örn; 3 çorba kaşığı )
*4 adet oda sıcaklığında yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*2,5 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Erimiş tereyağı, şeker, süt ve kakaoyu sırasıyla ekleyip, mikserle çırpalım.Malzemeler iyice karıştıktan sonra bir su bardağı kadarını ayırarak, oda sıcaklığında muhafaza edelim.
2.Yumurtaları ayrı bir kapta iyice köpürüp kabarıncaya kadar, mikserle çırpalım.
3.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı beraberce eleyin.
4.Yumurtalar, unlu karışım ve kakaolu karışımı birbirine karıştırın ve spatula ile iyice karışmalarını sağlatın.
5.24 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbının altını yağlı kağıt ile kaplayın.( Veya kare borcam da olabilir)Kek hamurunu kalıba boşaltın ve kalıbı sallayarak düzgünce yayılmasını sağlayın.
6.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
7.Pişen kekinizi fırından çıkarın ve henüz sıcakken ayırdığınız 1 bardak kakaolu karışımı kaşık kaşık ve her yere eşit gelecek şekilde dökün. İsterseniz kekin üzerine kürdan batırıp, sosun içeri emilimini kolaylaştırabilir, istersenizde (özellikle borcama daha uygun )keki dilimledikten sonra sosu dökebilir, soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.