Yoğurtlu Havuçlu Patates Salatası

Son güncelleme: 28.10.2009 12:42
  • noimage


    Malzemeler..
    8 adet orta büyüklükte patates
    5 adet havuc
    maydonoz,feslegen, taze sogan
    siviyag,limon suyu ,tuz,karabiber
    bir kase yogurt,bir dis sarimsak
    Patatesler haslanir,catalla veya patates ezecegiyle ezilir,kiyilmis maydonoz,feslegen,yesil sogan siviyag limon suyu tuz,karabiber eklenir ve borcama yayilir.Havuc rendelenir cok az siviyagda sotelenir ben hafif olsun diye yagda kavurmadim.rendelenmis havuclar patatesin üzerine yayilir,cirpilmis yogurda ezilmis sarimsak ve tuz eklenir havuclarin üzerini kapatacak sekilde yayilir.Üzeri icin yesil sogandan dal yapilir,feslegenden yapraklar soganin kenarina capraz sekilde konur, havuctan cicek yaplir ve üzeri süslenir.


    noimage
#28.10.2009 12:42 0 0 0