Malzemesi:
Malzemeler: Tart hamuru için: 150 gr. hamurişi margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1-15 su bardağı un Dolgu için: 1 kutu çiğ krema yarım su bardağı kur meyve parçası yarım su bardağı damla çikolata
Tarifi:
Yapılışı: Geniş bir kaba öncelikle 1 su bardağı unu eliyoruz ortasına çukur açıktan sonra yumurtayı içine kırıyoruz. Margarini küp küp doğrayıp una katıyoruz. Pudra şekerinide eleyerek kattıktan sonra ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Unun az gelmesi halinde yarım bardak unu eleyerek ekleyebilirsiniz. Hamuru hafif unladığınız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açarak önceden unladığımız tartoler kalıplarına döşüyoruz. Çatal yardımıyla hamurda delikler açıyoruz. 220 derece önceden ısıttığımız fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz. Tartolet tabanları pişerken 1 paket çiğ kremayı derin bir kapta yüksek devirde yaklaşık 5-6 dakika çırpıyoruz ve buz dolabında dinlendiriyoruz. Fırndan çıkarttığımız tartoletlerimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tartolet tabanlarının içine çikolata ve meyve parçaları koyarak krem torbasına koyduğumuz sertleşmiş krema ile istediğimiz şekilde dolduruyoruz. Üzerini de artan çikolata ve meyve parçaları ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Malzemeler:
4 Kişilik
Tartolet Hamuru
125 g LUNA Pratik
1 su bardağı un
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı şeker
ve tuz
Çilek Sosu için
50 g çiğ krema
1 su bardağı yoğurt
nane yaprağı
1 limon suyu
250 g çilek
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Tarifi:
Unu ve tuzu karıştırarak ortasını havuz biçiminde açın. LUNA Pratik'i küçük parçalar halinde doğrayıp unun etrafına serpiştirin. Ortasına yumurta ve şekeri koyun, yumuşak el hareketleriyle yoğurun. Hamurun bütün malzemesinin karıştığına emin olduktan sonra 30 dk. buzdolabında tutun. Çilekleri ortadan ikiye ayırın, üzerine şekerin yarısını pay ederek serpiştirin, beklemeye alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru dörde bölün, dört adet mini tartolet kalıbına yerleştirin. 200°C'de ısıtılmış olan fırınınızda 30 dk. altın sarısı olana kadar pişirin. Bir mikserle çiğ kremayı çırpın, bıçak ile kesilecek kıvama gelince yoğurdu ekleyin, en son 1 limon suyunu ve şekeri koyun ve hepsini mikserle çırpın. Kremayı hamurların üzerlerine paylaştırın, çilekleri düzgünce yerleştirin, çileklerin bekletilme sırasında saldığı suyu dekoratif bir biçimde üzerine gezdirin, taze nane yaprağı ile servis yapın.
Afiyet olsun!