TAZE BAKLA ÇORBASI

Son güncelleme: 30.06.2006 22:15
  • MALZEMELER

    10 adet taze bakla
    1 küçük soğan
    3 çorba kaşığı süzme yoğurt
    1 yumurta
    dereotu
    zeytinyağı ve tereyağ
    tatlı kaşığı salça

    HAZIRLANIŞI

    Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.
#19.10.2005 21:12 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:04 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#28.10.2005 22:21 0 0 0
  • Ellerine saglik
#30.10.2005 10:23 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:55 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:27 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 14:55 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:09 0 0 0
  • ellerine sağlıkk:))
#08.06.2006 16:09 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#12.06.2006 10:07 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:15 0 0 0