Malzemeler
3 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca;
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin veya 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
Yemeğin Tarifi
Domates salçası, yumurta, tuz ve 1 kaşık sıvıyağ karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip çok sert bir makarna hamuru tutun. Hamuru 20 dakika naylon torbanın içinde bekletin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 2 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka
büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım.