EZOGELIN ÇORBASı

Son güncelleme: 25.02.2006 00:19
  • MALZEMELER

    2 çorba kaşiğı un
    2.5 çay kaşığı nane
    2.5 su bardağı et suyu
    2 çorba kaşığı margarin
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1/4 kg kırmızı mercimek
    1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
    Tuz

    4 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.
#19.10.2005 22:39 0 0 0
  • bizde bir türlü kıvamı tutturamıyoruz. Senin tarifle olur inşallah. Teşekürler
#21.10.2005 01:58 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
#28.10.2005 18:49 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:35 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#13.11.2005 03:20 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#14.11.2005 20:23 0 0 0
  • ellerine sağlık.
#17.11.2005 11:03 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:06 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 06:30 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:19 0 0 0