MANTAR KURABIYESI

Son güncelleme: 01.11.2008 15:38
  • MALZEMELER

    1 paket tereyağı
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 bardak pudra şekeri
    2 yumurta
    2 kaşık yoğurt
    3 bardak nişasta
    alabildiğince un
    kabartma tozu ve vanilya
    1 kaşık kakao
    Boş masir bobini


    HAZIRLANIŞI

    Tereyağı elle yumuşatılır. Çicek yagı ilave edilir. Yumurta, pudra şekeri, yoğurt da katılır iyice karıştırılır. Daha sonra nişasta, bir buçuk bardak un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. İyice yoğurulur. Eğer hamur ele yapışıyorsa un ilave edilir. Hamur biraz sert olacak, ele yapışmayacak hal alana kadar yoğurulur. Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük toplar yapıp yağlanmış tepsiye sıralanır. Boş masir bobinini kakaoya batırıp topların ortasına bastıralım.Böylece mantarlarımız pişmeye hazır. Önceden ısıtılmış fırına mantarlarımızı koyabiliriz. Üzerinin pembeleşmeden fırından alınması gerekir.
#19.10.2005 23:15 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#23.10.2005 03:10 0 0 0
  • sağol kardes
#30.10.2005 19:43 0 0 0
  • saolasın arkadaşım
#10.11.2005 16:57 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:25 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:49 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
#18.03.2006 22:56 0 0 0
  • MANTAR KURABİYE
    Malzemeler

    1 paket margarin
    2 adet yumurta
    ½ kabartma tozu
    1 su bardağı şeker
    400 gr. mısır nişastası (2 paket)
    Yeteri kadar un
    1 yemek kaşığı kakao


    Yapılışı
    Yağ, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.
#15.09.2008 01:25 0 0 0
  • Eline saglık garip,bende yapıyorum çok güzel oluyor.
#16.09.2008 23:16 0 0 0
  • ellerine saglik süper olmus yenilerini bekliyorus:-)
#27.09.2008 18:57 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#02.10.2008 10:29 0 0 0
  • teşekkürler saolasın
#01.11.2008 15:38 0 0 0