paella nedir - paella nasıl yapılır - tavuk budu nasıl pişirilir - pirinçli tavuk budu - sebzeli tavuk budu
Malzemeler :
5 adet tavuk budu
100 g baharatlı sosis
1 soğan
1 adet yeşil sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
350 g uzun taneli pirinç
2 diş dövülmüş sarmısak
600 ml tavuk suyu
3 domates (küp şeklinde kesilmiş)
100 g dondurulmuş bezelye
Hazırlanışı:
Tavukların derilerini ve fazla yağlarını atın. Sosisi dilimleyin. Soğanı ve yeşil biberi doğrayın. Midyelerin kabuklarını ovarak temizleyin. İntegral Cam Kapaklı Sığ tencerenizi hızlı ateşe koyun. Zeytinyağını ve tavukları ekleyin.
Tavuklar altın rengi olana kadar sote edin. Sosisi, soğanları ve yeşil biberleri koyun ve soğanlar yumuşayana kadar 3 dakika daha karıştırın. Pirinci ve sarmısağı ilave edin. İyice karıştırın. Yemeğin altını orta ateş`e indirin ve tavuk suyunu ilave edin. Su kaynayınca domatesleri, bezelyeleri, kalamar ve karidesleri koyun.
Midyeleri karışımın en üstüne dizin. Safran, tuz, karabiber ve acı kırmızı biberi de ilave ettikten sonra, kapağını kapatın ve kısık ateşte 25 - 30 dakika veya suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Sıcak olarak, ve yeşil salatayla servis yapın.