ŞAM SÜTLACI

Son güncelleme: 01.03.2006 11:21
  • MALZEMELER

    1/2 gr damla sakızı
    350 gr pirinç
    1/4 litre süt

    Şurup için:

    1 çorba kaşığı limon suyu
    3 su bardağı toz şeker
    1/5 bardak su


    HAZIRLANIŞI

    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.
#20.10.2005 00:23 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.10.2005 13:39 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#28.10.2005 02:35 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
#28.10.2005 18:32 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:22 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkürler
#06.11.2005 15:52 0 0 0
  • ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim.harika bir tarif....
#09.11.2005 20:35 0 0 0
  • teşekkürler eline sağlık
#12.11.2005 12:36 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 01:07 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler.
#10.01.2006 23:34 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#13.01.2006 16:56 0 0 0
  • Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
#21.02.2006 22:09 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#01.03.2006 11:21 0 0 0