Tepside Kumpir

Son güncelleme: 06.11.2009 22:16
  • noimage

    1 kilo patates
    300 gram sosis
    3 adet domates
    2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
    Tuz
    Sıvı yağ
    Üzeri için
    1 kavanoz garnitür
    1 kutu mısır konservesi
    5-6 adet kornişon turşusu
    1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
    Ketçap
    Mayonez

    Yapılışı
    Patatesleri yıkayın ve haşlayın. Sıcakken soyup püre yapın. İçine isterseniz 1-2 kaşık tereyağ ya da 1 çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip yoğurun. Yağlanmış borcama hazırladığınız patates püresini yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Domatesleri rendeleyin yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte kavurmaya başlayın. Halka halka doğradığınız sosisleri domateslerin içine ekleyip birlikte pişirin. Pişen domatesli sosisleri sıcakken kaşarların üzerine yerleştirin. Salatalık turşusunu ve kırmızı biber turşusunu zar ufaklığında doğrayın. Garnitür ve mısırın suyunu süzerek hepsini karıştırın. Hazırladığınız üst malzemesini sosislerin üzerine yayın. Mayonezle kumpirin üzerine şeritler ve şekiller çizebilirsiniz. Kumpiri bu şekilde mayonez ve ketçapla süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN
#06.11.2009 22:16 0 0 0