1 kilo patates
300 gram sosis
3 adet domates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için
1 kavanoz garnitür
1 kutu mısır konservesi
5-6 adet kornişon turşusu
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
Ketçap
Mayonez
Yapılışı
Patatesleri yıkayın ve haşlayın. Sıcakken soyup püre yapın. İçine isterseniz 1-2 kaşık tereyağ ya da 1 çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip yoğurun. Yağlanmış borcama hazırladığınız patates püresini yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Domatesleri rendeleyin yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte kavurmaya başlayın. Halka halka doğradığınız sosisleri domateslerin içine ekleyip birlikte pişirin. Pişen domatesli sosisleri sıcakken kaşarların üzerine yerleştirin. Salatalık turşusunu ve kırmızı biber turşusunu zar ufaklığında doğrayın. Garnitür ve mısırın suyunu süzerek hepsini karıştırın. Hazırladığınız üst malzemesini sosislerin üzerine yayın. Mayonezle kumpirin üzerine şeritler ve şekiller çizebilirsiniz. Kumpiri bu şekilde mayonez ve ketçapla süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN