PERDELİ PİLAV

Son güncelleme: 28.04.2008 15:16
  • MALZEMELER
    3 su bardağı pirinç
    bir hindi budu ya da üç tavuk budu
    1/2su bardağı badem (kavrulmamış)
    250 gr tereyağı ya da margarin
    1 tatlı kaşığı karabiber
    isteyen 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edebilir
    HAMURU İÇİN:
    3 yumurta
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1çorba kaşığı silme tuz
    2çorba kaşığı su
    kulak memesi kıvamından az katıca bir hamur olacak kadar un


    HAZIRLANIŞI
    Tavuk ya da hindi butları haşlanır, pilav pişirmek için suyu bir tencereye alınır. Butlar kemiklerinden ayrılır, parçalanır ve 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarinde kızartılır. Tavaya alındığında tuzla va az bir miktar köri ve karabiberle tatlandırılır,tuz ilave edilir beklemeye alınır. Bu arada pilav pişirilir demlenmeye bırakılmadan karabiber ilave edilir arzuya göre. Soğumaya bırakılır pilav ve tavuk. Bu arada kavrulmamış bademler haşlanır ve kabukları ayıklanıp ikiye bölünür, bir kenara alınır. Hamuru için önce yumurtalar derin bir kaseye konur çırpılır tuz ilave edilir. Daha sonra yoğurt, sıvıyağ ve su ilave edilir iyice birbirlerine karışmaları sağlanır. En son olarak kıvama gelinceye kadar un ilave edilir ve hamur dinlenmeye bırakılır. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirilir. Çukur büyük bir borcam alınarak(bakır bir çukur kap daha uygun olur aslı bakır çukur tencerede pişer)her tarafı iyice tereyağı ile kalın bir tabaka olacak şekilde yağlanır, bademlerin bir kısmı kabın içine yağa yapıştırılır. Hamur kabın şekline göre kenarlarından az bir miktar dışarı taşacak şekilde açılır ve kaba yerleştirilir. Fırın 180 derecede ısıtılmaya bu aşamada başlanmalıdır. Kaba yerleştirdiğimiz hamurun içine bir kat pilav üzerine badem üzerine tavuk sonra yine bir kat pilav alttaki malzemeleri örtecek kadar, sonra malzeme bitene kadar aynı işleme devam edilir. En üstteki kat pilavdan olmalıdır.
    NOT:kuş üzümü ve çam fıstığı ilave etmek isteyenler bunları tereyağında kavurup pilavın içine ilave edip karıştırmalıdırlar. Sıcak servis yapılmalıdır.
#31.10.2005 23:12 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:06 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:44 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:48 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:11 0 0 0
#19.04.2008 13:18 0 0 0
  • tşk su-perisi
#28.04.2008 15:16 0 0 0