Mantarlı Çulluk

Son güncelleme: 02.05.2010 16:42
  • Mantarlı Çulluk Tarifi - Mantarlı Çulluk Nasıl Yapılır

    MALZEME :

    2 adet çulluk, temizlenmiş (içi çıkmamış)
    2 kahve fincanı rafine yağı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, bir çimdik karabiber
    Bir çimdik kırmızı yaprak biber
    4 adet üzüm yaprağı
    1 avuç mantar, dörde bölünmüş
    2 adet arpacık soğanı ince kıyılmış
    2 çay kaşığı un

    YAPILIŞI:

    Çulluk dağlarda ve akarsu kenarlarında kum ve benzeri şeyler yediği için barsakları temizdir ve ödü yoktur. Bu nedenle barsakları ile yenir.
    Çullukların göğüslerini üzüm yaprağı ile sarıp sicim ile bağlayınız
    Çullukları tuzlayıp biberleyiniz, dibi düz küçük bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırarak koyup rafine yağını üzerlerine dökünüz
    Zaman zaman içindeki yağdan bir kaşık ile alıp üzerine dökerek beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız
    İlk sıcaklığı geçince çullukların içini (barsaklarını) boşaltıp kıyıp muhafaza ediniz
    Çullukların but ve göğüslerini ayırıp bir güvece koyup muhafaza ediniz
    Çullukların kemiklerini kırıp çulluğu pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı ve kıyılmış soğanı ilâve edip ateşe koyunuz
    Bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ve kırmızı biberi koyup bir kere karıştırın, ateşten alıp süzdürünüz
    Mantarı, az tereyağında bir iki dakika sote yapıp sosun içerisine ilâve ediniz
    Bir kere kaynatıp kalan tereyağını barsaklar ile iyice karıştırıp sosa karıştırarak yediriniz, çullukların üzerine döküp servis ediniz.
#15.11.2009 01:09 0 0 0
GDA GDA foto
  • Tarif güzelde, birde su culluk nedir bir bilsem... ;)
#12.12.2009 11:50 0 0 0
  • tarif güzel yemekle ilgilenmiom ama anneme gösterdim çok saol bu akşam onu yicez ;)
#28.12.2009 14:02 0 0 0
  • Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum.........yapanlara afiyet olsun...
#02.05.2010 16:42 0 0 0