MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
1 paket fiyonk makarna
3 adet kurutulmuş domates
3 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet kabak
1 adet havuç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Kuru domatesi ılık suda bekletin.
Kabakları halka şeklinde doğrayın. 4 dakika haşlayıp süzün.
Tavuğu iri kuşbaşı şeklinde doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. Zar şeklinde doğranmış soğan, ince doğranmış kuru domates, rendelenmiş havuç, karabiber, tuz ve küçük küçük doğranmış domates koyun. Sosu 15 dakika pişirip tavuk göğüs etini ekleyip 10 dakika daha pişirin.
1 yemek kaşığı sıvıyağda makarna ve kabağı soteleyin. Üstüne tavuklu sosu gezdirin. Biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.