Hooijdonk, Ortega, Filipescu şov!

Son güncelleme: 21.11.2005 23:00


  • Hooijdonk, Şota Hollanda'da Moldovan Romanya'da, Filipescu İsviçre'de Ortega ise Arjantin'de döktürüyorlar. Sadece onlar mı ? Türkiye'de oynamış olan birçok futbolcu Avrupa'nın ve Amerika'nın birçok ülkesinde adlarından sıkça söz ettiriyorlar. Bu hafta iyi futbol sergileyen bazı isimleri göz önüne aldım. Bakalım eski dostlar ne haldeler?

    Fenerbahçe'de efsane haline gelen ve aniden NAC Breda'ya giden Pierre Van Hooijdonk sakatlığı nedeniyle ilk haftalarda forma giyememişti. Son haftalarda takımının en önemli gol ayağı haline gelen Hollandalı yıldız Roda ile 3-3 berabere kaldıkları maçta takımının 2 golüne imza attı. Hooijdonk'un ligde 4 golü bulunuyor.

    Hollanda'da Şota rüzgarı esmeye devam ediyor. Az Alkmaar'da oynayan Gürcü futbolcu bu hafta da gol attı. AZ ise Heracles ile 2-2 berebere kaldı. Şota 12 golle gol krallığında ilk sırada. Onu 9 golle Huntelaar takip ediyor.


    Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve kritik gollere imza atarak taraftarın gönlünde taht kuran Viorel Moldovan Romanya'da ikinci baharını yaşıyor. Timisoara'da gollerine devam eden Rumen futbolcu Farul'u 3-2 yendikleri karşılaşmada 1 gol attı. Moldovan'ın 6 golü var ligde.


    Galatasaray'a gelen fakat çok uzun süre oynayamayan Ferenc Horvath Macaristan'ın Diosygor takımında forma giyiyor. Bu hafta 1 gole imzasını attı. Horvath'ın 4 golü var ligde.


    Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Arjantinli yıldız Ariel Ortega bu hafta ağları sarstı. Rosario'yu 2-1 yenen Newells'ta Ortega muhteşem futboluyla göz doldurdu. Ortega'nın ligde 2 golü var.


    Geçen sezon Gaziantepspor'da oynayan ve başarılı form grafiği ile adını duyuran Tunuslu Ziad Jaziri Fransa 1.Ligi'nde Troyes formasıyla 1 gole imzasını attı. Fakat hala taraftarın ve kulübün beklenildiği düzeyde değil. Jaziri'nin 2 golü var ligde.

    Büyük umutlarla Norveç'ten alınan ama hem şehire hem kültüre hem de iklime alışamayarak Trabzonspor'dan ayrılan Rune Lange'li Brügge Waregem'e 2-1 yenilirken takımının tek golünü kaydetti.


    Neuchatel Xamax ile muhteşem bir maç yapan Zurich 3-0 yenik durumdan maçı son dakikalarda 3-5'e getirmeyi bildi. Bunda eski Galatasaraylı Filipescu'nun payı büyüktü. Defansta sergilemiş olduğu performannsla büyük katkıda bulunan Rumen futbolcu bir de gol attı.


    Beşiktaş'ın eski golcü futbolcusu John Carew, Norveç'te yılın futbolcusu seçildi.

    Futbol, hentbol ve buz hokeyinde yılın sporcularını belirleyen NISO tarafından açıklanan yılın futbolcusu ödüllerinde, Beşiktaş'tan Fransa'nın Olympique Lyon'a transfer olan John Carew, rakiplerini geride bırakarak ödülü kazandı.
    NISO tarafından açıklanan yılın futbolcuları listesinde IK Start orta alan oyuncusu Kristofer Haestad ve Tugay Kerimoğlu'nun Blackburn Rovers'tan takım arkadaşı Morten Gamst Pedersen ile yarışan Carew, son zamanlarda gösterdiği performans nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

    Takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı Olympiakos Piraeus maçında 2 gol atarak 4-1'lik galibiyeti getiren Carew, Dünya Kupası'na Avrupa'dan gidecek son 3 takımın belli olacağı play-off maçında Norveç Milli Takımı'nın da Çek Cumhuriyeti karşısında en büyük kozu olacak.

    Play-off maçıyla ilgili basına açıklamalar yapan Carew, ilk maçta sahalarında alacakları 1-0'lık galibiyetin tur için büyük bir şans olacağını söyledi.
#07.11.2005 12:03 0 0 0
  • Bu güzel haber için teşekkürler ustad..
#07.11.2005 12:18 0 0 0
  • haber için saol
#10.11.2005 10:18 0 0 0
  • yakışır helal olsun


    edıt : gereksiz yere smılıes kullanmak yasaktır..
#12.11.2005 11:24 0 0 0
  • eywallah, ellerine sağlık
#21.11.2005 23:00 0 0 0