Kahvaltıda yumurta tüketimi vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynuyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, "ABD'de bir üniversitede yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta yemenin vücut yağının kaybedilmesinde etkili olduğu belirlendi" dedi.
Boyacıoğlu, yumurtanın yağsız kas kitlesinin korunmasına yardımcı 'lösin' amino asit kaynağı olduğunu da açıkladı:
"Üniversitede 10 hafta süreli yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta, düşük yağlı süt ürünleri ve yağsız et gibi 'lösin' amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettikleri belirlendi."
Yumurta proteinin, dışarıdan alınması gerekli olan 'elzem amino asitleri' yeterli ve dengeli miktarda içerdiğini vurgulayan Prof. Dr. Boyacıoğlu, yumurtada A, D, E ve B grubu gibi birçok vitamin bulunduğunu da söyledi.
Prof. Dr. Boyacıoğlu, protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurtanın, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıdığını da belirtti.
Boyacıoğlu, ''kolin içeren yumurta, beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Yumurta konusunda dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde çeşitli araştırmalar yapılıyor" dedi.