bademli kirpi kurabiye

Son güncelleme: 01.03.2006 11:58
  • Malzeme
    - 1 paket Sana yağ ( oda sıcaklığında )
    - 500 gram un ( 4.5 su bardağından 1 parmak eksik)
    - 100 gram pudra şekeri ( 1 su bardağından 2 parmak eksik )
    - 1 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
    - 100 gram kavrulmamış badem içi
    - 1 çay bardağı su
    - Yarım limon kabuğu rendesi
    - Üzeri İçin
    - 1 adet yumurta akı
    - 1 avuç kavrulmamış badem içi
    - 1 tatlı kaşığı kuş üzümü

    Hazırlanışı
    Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.

    Fırın tepsisini yağlayın.

    Üzeri için kullanacağınız bademleri uzunlamasına ince ince doğrayın.

    Hamurda kullanacağınız bademleri robotta çekin.

    Geniş bir kaba pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki Sana yağını koyun.

    Elinizle yağ beyazlayana kadar karıştırın.

    Yumurtayı , çekilmiş bademi, elenmiş unu, suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin, hamur elinizi bırakana kadar hafifçe yoğurun.

    Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde alın, elinizle oval şekli verin.

    Ovalin bir ucunu hafifçe sivriltin.

    Üzerine fırça ile yumurta akı sürün.

    Doğradığınız bademlerden bir miktarını diklemesine kurabiyenin üzerine saplayın.

    Kuş üzümünün 2 tanesini ovalin sivrilttiğiniz kısmına göz gibi yapıştırın.

    Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıkla dizin.

    170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

    Soğuduktan sonra servis yapın.
#09.11.2005 20:51 0 0 0
  • ellerine saglık güzel tarifin için
#11.11.2005 16:55 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 12:50 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
#24.12.2005 14:04 0 0 0
  • Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

#27.12.2005 23:34 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:39 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 21:20 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 11:58 0 0 0