Şenol Güneş yol haritasını belirledi

Son güncelleme: 04.12.2009 15:50
  • noimage
    Şenol Güneş yol haritasını belirledi


    Trabzonspor'da teknik adamlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Şenol Güneş, geçiş sürecinde yol haritasını şöyle şekillendirdi.. Trabzon'a gelecek olan Şenol Güneş'in yol haritasını açıklıyor: 5 yıldıza af çıkacak. Hami Mandıralı yuvaya dönecek. Prim-ceza sistemi değişecek ve takviye yapılacak.
    Deneyimli hoca, takımdaki havanın pozitife dönmesi için Song, Sylva, Egemen, Engin ve Gökhan ile görüşecek, affedecek.
    Yardımcısını en kısa zamanda belirleyecek olan Şenol Güneş, ardından kaptanlık, ceza ve prim yönetmeliğini düzenleyecek.
    Son adım transfer konusunda atılacak. Takviye istemesi kaçınılmaz Güneş'in, yönetime "Siz susun" telkini yapması bekleniyor.

    İşte Güneş'in yol haritası...
    Trabzonspor'da bugün işbaşı yapacak ve takımıyla ilk idmanına çıkacak olan yeni teknik patron Şenol Güneş'in şifreleri...

    Geniş yetkilerle donatılacak ve 3.5 yıllık mukavele imzalanacak tecrübeli antrenörün önceliği, Kasımpaşa mücadelesinin hemen ardından şok bir kararla kadro dışı bırakılanlar olacak.

    Song, Sylva, Egemen, Engin ve Gökhan ile birebir görüşmeler yapacak olan Bordo-Mavililer'in hocasının 5 ismi de kazanmak adına affetmesi, hatta daha da radikal bir karar alıp bu beşliden yeni bir kaptan daha seçmesi beklentiler arasında.
    Song kaptan olabilir
    Deneyimli oyunculara çok değer veren Şenol Güneş'in bu paralelde Rigobert Song'u da takımın saha içindeki patronlarından biri yapabileceği öğrenildi.

    Bu adımlarla takım içindeki havayı pozitife çevirmeyi planlayan Karadeniz temsilcisinin antrenörünün, yardımcısını da bu hafta içinde açıklayacağı bildirildi.

    Öne çıkan isimse takımın eski yıldızlarından ve Ümit Milli Takım antrenörü Hami Mandıralı'dan başkası değil. Güneş bu hareketli geçmesi kesin olan dönemde eski alışkanlıkları da ortadan kaldırmayı hedefleyecek.
    Para sorunu istemiyor
    Ceza ve prim yönetmeliğinde Şenol hocanın farklı bir hamle yapacağı, bunu da sportif direktör Ünal Karaman ve yönetimle görüşeceği dile getirildi.

    Parasal konulardaki titizliği ile bilinen Bordo-Mavililer'in efsane isminin, oyuncuların ödemeleri için idarecilere gereken mesajı ileteceği, ayrıca devre arası için de bir transfer bütçesi talep edeceği edinilen bilgiler arasında.

    Başkan Sadri Şener ile özel bir görüşme de gerçekleştirecek olan Şenol Güneş'in yöneticilerden geçiş sürecinde takıma sadece destek vermelerini, medyada ise fazla yer almamalarını rica edeceği vurgulandı.
#01.12.2009 12:02 0 0 0
  • ben bir TRABZONSPORLU olarak senol hoca'dan çok seyler bekliyorum ama ikinci devre'den sonra ozellikle takviye isteyecektir takviyelerden sonra daha da iyi olacağiz diye düşünüyorum devre arasına kadar da çıkısımızı sürdürürüz diye düşünüyorum
#01.12.2009 12:04 0 0 0
  • umarım herşey trabzon için iyi olur şenol hocada bunu başarabilecek kapesteye sahib bir hoca
#01.12.2009 12:07 0 0 0
  • inşallah devre arası mutlaka futbolcu isteyecektir bunlarin basında fatih tekke var kulubü vermeye pek yanaşmıyor ama hayırlısı diyelim belki alabiliriiz devre arasi
#01.12.2009 12:18 0 0 0
  • aslında mevcut kadro tabi ufak tekef değişiklik isteyebilir
#01.12.2009 12:19 0 0 0
  • büyük ihtimal en basda forvet gelecektir
#01.12.2009 12:20 0 0 0
  • noimage
    Şenol Güneş imzaladı



    Şenol Güneş 3.5 yıllığına Trabzonspor'a imza attı.



    Trabzon Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Şenol Güneş için saat 11.00'da görkemli bir tören yapıldı.
    İmza töreni için geniş bir salon hazırlanıyor, imza töreni yapılacak salona Şenol Güneş'in Trabzonspor'da kaptanlık yaptığı yıllardaki fotoğrafı asıldı.

    noimage


    Teknik direktör Hugo Broos ile yollarını ayıran Trabzonspor, prensipte anlaşmaya vardığı Şenol Güneş ile resmi sözleşme imzaladı.

    Bu sabah saatlerinde Trabzon'a gelen teknik direktör Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen geniş katılımlı imza töreniyle, 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

    İmza törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Trabzonspor eski başkanlarından Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer, Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak ve diğer kurul yetkilileri, yeni ve eski yöneticiler olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

    Kulüp başkanı Sadri Şener, imza töreninde, ''Milli takımı dünya üçüncüsü yapmış Şenol Güneş hocamız tekrar kulübümüze hoşgeldiniz'' diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

    ŞENOL HOCA TEK YETKİLİ

    ''Şenol hoca ile hiçbir zaman gönül bağlarımız kopmamıştı. Her zaman gönlümüz kendisiyle beraberdi. Geçirdiğimiz pek de iyi olmayan bir dönemden sonra kendisi ile Kore'de anlaşmasının bitmesi hasebi ile anlaşmaya vardık. Oldukça rahat anlaştık. Kulübün içinde büyüyen, görev yapan biri kendisi. Teşekkür ediyoruz. Kulübümüzde tam yetkili olarak çalışacaktır. Kendisine her türlü desteği vereceğimiz gibi sizden de bu desteği beklemekteyiz.''

    Şener, imza töreninde geniş katılımın fazla olmasının, Şenol Güneş'in arkasında duruşu sergilemek açısından önemli olduğunu belirterek, ''Şenol hocamıza hoşgeldin diyor, bundan sonra hep beraber başarılar yaşayacağımızı umut ediyorum'' dedi.

    -4. DÖNEMİ-

    Şenol Güneş, teknik direktörlük hayatında Trabzonspor ile dördüncü kez sözleşme imzaladı. Bordo-mavili takımın teknik adamı, 1988-89 döneminde Werner Biscup, 1993-94 döneminde George Leekens, 2004-2005 sezonunda da Ziya Doğan'ın yerine göreve gelmişti.

    Trabzonspor'da kaleci olarak forma giydiği yıllarda 6 şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş, 1998-99 sezonunda Trabzonspor, 1989-92 yıllarında Boluspor, 1992-1993 sezonunda İstanbulspor, 1993-1997 sezonunda Trabzonspor, 1997-98 sezonunda Antalyaspor, 1998-99 sezonunda Sakaryaspor'da görev yapmıştı.

    Güneş, 2000 yılında göreve getirildiği (A) Milli Futbol Takımı'nda, 2002 yılında Dünya üçüncülüğü başarısı yaşadı. 6 Mart 2004'te milli takımdaki görevinden ayrılan Güneş, 2004-2006 yılları arası Trabzonspor'u tekrar çalıştırdı.

    FC Seoul takımında 2 yıldır görev yapan deneyimli teknik adamın, Güney Kore Kulübü ile sözleşmesi geçen ay sonunda sona ermişti.

    Uzun süredir şampiyon olamayan Trabzonspor, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde, 1995-96 sezonunda bu özleme son vermeye çok yaklaşmıştı.

    Başkan Şener'den sonra söz alan Teknik Direktör Şenol Güneş ise "Güzel bir tablo. Eski başkanların ve yönetim kurulu ağabeylerimiz ve oyuncu arkadaşlarımız ile hep birlikteyiz. Trabzonspor camiası burada. Camianın beklentisine cevap vermek için buraya geldik. Büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Daha önce bu kulüpte oyunculuk ve antrenörlük dönemlerim oldu. Dünyaya dolaşsanız da geleceğiniz yer bellidir. Bana düşen görev beklentilere cevap vermektir. Trabzonspor marka değeri olan bir takımdır.

    Biz dünya markası olması için çaba sarf edeceğiz. Tabi ki görüş farklılıkları olacaktır ancak bunları aynı potada eritmeye çalışacağız. Bu kulüp kendi devrimini yapmıştır, deneyimleri vardır, tecrübeleri vardır. Başkasından ders almaya gerek yoktur" şeklinde konuştu.

    Çok uzun bir yoldan geldiğini ve şu aşamada çok uzun konuşmanın doğru olmayacağını kaydeden Güneş, "Çok uzun bir yoldan geldim. Direk toplantıya geldim. Cuma günü getirmek istediler ancak bugün gelebildim. Bu birlikteliğin devam etmesini istiyorum ve farklı bir kulüp olduğumuzu göstermeliyiz. Taraftarlara seslenmek istiyorum. Trabzonspor taraftarı bu takımın sembolüdür, gurur ve geleceğidir. Çok sabrettiler biliyorum. Ama bizim işimiz sabır işi. Sabretmeyi ve desteklemeyi bilirsek geleceğiz aydınlıktır.

    Örnek bir Trabzonspor oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
    İmza törenine katılan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Vali Recep Kızılcık da teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in getirilmesi ve birliktelik nedeniyle mutlu olduklarını ve üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

    Yapılan konuşmaların ardından teknik direktör Şenol Güneş kendisini 3,5 yıllık Trabzonspor teknik direktörü yapan imzayı attı.


    ÜNAL KARAMAN'IN DURUMU

    Güneş Ünal Karaman ile ilgili olarak da şunları söyledi:
    Karaman ile görüşmedim, Güneş, benim oyuncum ve daha önce de Milli Takımda yardımcılığımı yaptı. Trabzonspor'da da Sportif Direktör konumunda, kendisi ile daha konuşmadım, kendisinden yararlanmak isterim.
#01.12.2009 12:28 0 0 0
  • şenol güneş'le değişime gideceğimize inanıyorum inşallah ALLAH'ın izniyle beklenen ozlemlere son vereceğiz
#04.12.2009 14:22 0 0 0
  • vereceğiz ALLAH'ın izniyle TRABZONSPOR Efsanemız gene esecektir inşallah
#04.12.2009 15:50 0 0 0